ЦСКА-София и "Левски" направиха 0:0 в мач от челната шестица на Първа лига. Резултатът е лош за "червените" и добър за "Лудогорец", който победи "Ботев" (Пловдив) с 3:0 по-късно тази вечер. Така "орлите" дръпнаха с 5 точки пред основния си съперник за титлата. И с осем до "сините".

Дербито бе най-вече битка - традиционно, но този път имаше и какво да се види на терена, независимо от двете нули в резултата. Второто полувреме бе интересно за гледане. Топката бързо се пренасяше от едната врата до другата.

ЦСКА-София създаде няколко добри положения за гол пред първото полувреме срещу нито едно за "сините". В 8-ата минута Кристиян Малинов стреля от пряк свободен удар и уцели дясната греда до Николай Михайлов.

Последваха равностойни минути. В последните 15-ина минути "червените" отново имаха игрово предимство. В 32-ата Рубен Пинто едва не откри резултата с удар с глава.

Малко след това символичните домакини комбинираха добре и Малинов подаде на Али Соу, но от чиста позиция той не уцели вратата. Решаваща може би се оказа намеса на ветерана Живко Миланов, който притича и попречи на нападателя.

От корнера пропуск направи Николай Бодуров. Жоржиньо също имаше възможност след пробив, но от малък ъгъл не улучи целта.

През първата част ще се запомнят хореографиите на двете агитки. В сектор "Б" опънаха огромен транспарант с лика на починалия през миналата седмица Александър Костов.

А "Г" отново впечатли с изображение, в средата на което се появи надпис "Армейци".

След почивката обаче "Левски" показа, че няма да гледа мача отблизо. Паулиньо комбинира отлично със свой съотборник и излезе на позиция за стрелба отляво, но прати топката в аут. В 48-ата "сините" можеха да ликуват по страхотен начин. 

Станислав Костов напредна и отправи бомбен шут, а топката разтресе рамката, попадайки в лявата сглобка. Това се оказа най-добрата възможност за тима на Георги Дерменджиев днес. 

Постепенно ЦСКА-София започна да си връща контрола. Това стана заедно със задействането на военна димка в сектор "Г" и прекъсване на срещата за кратко.

В 56-ата Пинто отново получи шанс да открие резултата, но при добавката си от ъглов удар нацели Михайлов.

"Левски" на свой ред тръгна по-смело в атака. Второто полувреме бе доста по-интересно и динамично, а в тези минути имаше ситуации и пред двете врати - те буквално следваха едва след друга. Макар и с доста грешки, качеството на футбола не беше ниско.

"Червените" имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Луи Нганиони. Особено големи те бяха в 73-тата минута, когато и видеоповторенията показаха, че топката среща ръката на защитника при центриране на Жоржиньо.

В 78-ата се стигна до суматоха в наказателното поле на "Левски", но Малинов и компания не се възползваха.

В последните минути ЦСКА-София осъществи натиск. Няколко пъти създаде напрежение пред вратата на своя съперник. Но той не доведе до нищо, а и в самия край беше овладян.

Така "червените" не успяха да победят "сините" за трети път този сезон. Те не са и отбелязали гол в тези срещи. От началото на втората фаза в шампионата ЦСКА-София още не е допуснал попадение във вратата си.

Във вечерния сблъсък от първата шестица "Лудогорец" не се затрудни с "Ботев", който явно мисли изцяло за реванша с ЦСКА-София за Купата - 3:0.

Драгош Григоре откри от дузпа в 37-ата минута, а в 45-ата Якуб Шверчок удвои. Полякът оформи крайния резултат в 89-ата.