мазон (Amazon) се готви скоро да обяви доставки в рамките на един ден на повечето стоки за своите клиенти по програмата Прайм (Prime) в САЩ, информира Асошиейтед прес. 

Компанията се надява да намали наполовина времето за доставка на поръчаните стоки спрямо сегашните два дни, за да засили притегателната сила на програмата, която струва 119 долара годишно.

Двудневните доставки вече са безплатни при другите онлайн търговци, а предложението на веригите Уолмарт (Walmart) и Таргет (Target) поръчките да бъдат правени по интернет, а след това получавани в някой от магазините им набира все по-голяма популярност. 

Амазон не уточни кога точно ще въведе промяната, но вчера посочи, че през последния месец увеличава списъка със стоки, които ще могат да бъдат доставяни за един ден. За ускоряване на доставките се планира да бъдат похарчени 800 млн. долара през второто тримесечие на текущата година. В някои страни като Великобритания вече се предлагат еднодневни доставки за клиентите на Прайм. 

Американският гигант вчера обяви чиста печалба от 3,56 млрд. долара за първото тримесечие или 7,09 долара на акция, което е над двукратен растеж на показателя. Анализатори очакваха печалба от само 4,72 д. на акция, допълва Ройтерс.

БТА