Кирил Домусчиев отчита спада в играта и резултатите на "Лудогорец", за някои неща има обяснение, за други не, но не вижда как ЦСКА-София и "Левски" ще стигнат отбора му.

Бизнесменът говори пред журналисти на стадиона в Бистрица по време на финала на държавното първенство за ветерани между "Витоша" и "Лудогорец". Малко преди това той присъстваше на заседанието на Изпълкома на БФС, на което беше назначен нов национален селекционер - Красимир Балъков. 

"Не мога да кажа, че съм доволен от играта, от развитието, видно е, че в отбора има сериозен спад, така Домусчиев коментира нулевото равенство между ЦСКА-София и тима му миналата събота. - За мача с "Левски", който предстои, очаквам играчите да се раздадат на максимум... по-възрастните, за да покажат, че класата е вечна, а младите да покажат защо са при нас."

На какво се дължи спада, според него?

"И аз не знам на какво се дължи този спад, все още нямам обяснение за себе си. Видно е, че отборът редува силни и слаби мачове, видно е, че отборът е застарял и неслучайно статистиката показва, че сме в топ 10 на отборите с най-висока средна възраст в Европа. Затова очаквам младите в отбора, като Серкан Юсеин например, да застъпят. Ясно е, че отборът има нужда от освежаване, но ще търсим на първо място класата. Ето, първото ни ново попълнение - Чибота, е само на 21-22 години. Много силен футболист."

Домусчиев потвърди думите на директора си Ангел Петричев от миналата неделя, че Стойчо Стоев ще остане начело на отбора за новия сезон.

"Стоев пое риска да се захване с отбора в тази мини криза, в която беше изпаднал. Не е работил по селекцията, не е правил подготовката и няма за какво да го съдим. Лятото ще работи и по селекция, и по подготовка."

Ще стане ли "Лудогорец" отново шампион?

"Крачка направихме, но малка. Ако ги бяхме победили, щеше да е по-голяма. По-скоро ние сме много напред и колкото и да върнем назад, "Левски" и ЦСКА-София пак не могат да ни стигнат. Вижда се, че нашето първенство е по-интересно от чуждите, тук колегите от Нова телевизия ще го потвърят като статистика. Добри, лоши, нашите отбори са си наши. В топ 3 нещата са непредсказуеми. За момента ЦСКА-София е по-близо до второто място от "Левски", но всичко е възможно."

Кирил Домусчиев завърши с назначението на Красимир Балъков.

"Балъков е сериозен човек, работил е в Германия и България. Със скромен бюджет в "Етър" постигна резултати. Дано да има успехи с националния отбор", рече босът на "Лудогорец".