Последният осми сезон на „Игра на тронове“ не се приема добре както от феновете, така и от критиците. Зрителският рейтинг на сериала се покачва до нови рекорди с почти всеки епизод, но това не важи за критическия рейтинг, който тази година също достигна рекорд, но негативен. Предпоследният епизод от сагата – „Камбаните“, е с оценка 6,8 от 10 в IMDb, а в „Ротън томатоус“, където могат да гласуват само критици, резултатът е още по-нисък – 47%.

Оплакванията на верните почитатели, че действието е претупано и се развива нелогично, излезе извън рамките на социалните мрежи – потребителят Дилън Д. създаде петиция сезонът да се направи отново, като се започне от сценария. За целта се търсят нови „компетентни сценаристи“, тъй като настоящите (Дейвид Бениоф и Дан Уайс) са доказали, че не могат да се справят със задачата, когато не се опират на книгите на Джордж Р. Р. Мартин. За да стигне волята на феновете до НВО, в петицията трябва да се включат 300 000 души – това изглежда като постижима задача, тъй като броячът вече отчита над  232 000 подписа.

Разбира се, едва ли осмият сезон ще бъде пренаписан и заснет отново. И все пак, ако желаете да се включите в петицията, за да се включите в общото брожение, тук може да дадете своя глас.

Последният епизод, който ще сложи край и на телевизионната сага, ще бъде излъчен на 20 май, понеделник. В интернет вече се носят слухове, че сценарият е изтекъл и от това, което някои фенове вече са прочели, става ясно, че 300 000 подписа е нисък праг на недоволство.

Площад Славейков