"Левски" играе за себе си, но иска да направи необходимото, за да спре ЦСКА-София в битката за титлата. 

Това заяви временният треньор на "сините" Георги Тодоров на последата си пресконференция преди мача с "червените" от предпоследния кръг на Първа лига във вторник от 18 часа на стадион "Васил Левски". 

По същото време "Лудогорец", който има точка аванс пред ЦСКА-София, гостува на "Ботев" (Пловдив). Всичко ще се реши утре или в петък, когато е последният рунд.

„Ние играем за себе си и търсим победата както винаги, заяви Тодоров. - Ще се радваме да откажем ЦСКА от битката за титлата. След като ние не може да станем шампиони, те също не трябва да са.“

Тодоров започна брифинга с лоша вест - на 48 години е починал бащата на защитника Деян Иванов, който е наказан заради червения картон в мача срещу "Лудогорец". Младият бранител често е спохождан от неволи - в последните години той претърпя две тежки контузии с операции.

Треньорът каза, че голмайсторът на Първа лига Станислав Костов трудно ще изкара цял мач, тъй като напоследък играе на инжекции. В Разград той е почувствал болки. Колко ще играе срещу ЦСКА-София и дали ще започне, ще се реши в последния момент.

„Не виждам какво спокойствие може да има. Играем с ЦСКА. Сега, дали е ЦСКА-София... има в името ЦСКА, рече още Тодоров. - Не смятам, че мачът е по-маловажен за нас. Ако спечелим, ще се надяваме още три дни на нещо повече. Това са мачове, които се чакат цяла година. Независимо от формата, те се печелят най-вече с характер. Ако бием утре, ще имаме надежди за второто място, въпреки че в нашия шампионат трудно стават изненади. Това обаче минава само през победа. По-реалистично е да отидем на бараж. В края на краищата ЦСКА е 6 точки пред нас. А баражът ще е тежък дотолкова, доколкото си го направи ние. Зависи от нас.

Те имат шанс за първото място. Добър съперник. Уважение към отбора им, но утре трябва да излезем да играем добре и да търсим победата.“

Георги Тодоров увери, че отборът му ще е готов за всичко, което съперникът предложи.

„Като гледам мачове на ЦСКА, първите 20 минути правят тотална преса и след това се отдръпват в средата на терена. Ние сме готови за всичко, но без да атакуваме, без удари към вратата и желание за победа трудно може да се спечели“, допълни той.