В неделя в България се провежда финал от европейския шампионат за зебри, който ще определи представителки на кои отбори или индивидуални състезателки ще пасат през следващите пет години в Брюксел и Страсбург.

За състезанието тази година се класираха 13 автентични отбора, 8 смесени отбора и шест индивидуални състезателки. Регламентът предвижда билет за Европа да получат онези от тях, които достигнат приблизителна скорост от около 6 км/час. На финала преди пет години нужната скорост беше 5,88 км/час.

Както винаги при подобни състезания, Клуб Z ще ви направи свидетели на всички етапи от надбягването, като ще отбелязва драматичните развои през целия ден.

Ще следим за вас надпреварата за онези от зебрите, на които букмейкърите дават най-големи шансове да стигнат до белгийските и френските пасища, благодарение на две оторизирани спортни агенции. Ще ви съобщаваме и резултатите за още една състезателка, която според букмейкърите може да натрупа сериозен аванс. Тя няма да участва в крайното класиране за купата – на нея ще заложат онези зрители, които не харесват нито една от другите зебри на хиподрума.

Ще ви съобщаваме и колко зрители са се събрали на хиподрума в неделя, когато се очаква времето да е слънчево и топло и според прогнозите много от хората ще предпочетат да отидат за гъби. Спортните агенции предполагат, че ще бъдат заети едва около 30-40 на сто от местата.

Вижте кои са състезателките, чиито резултати ще следим:

Светлосиня зебра – тича напосоки, но е убедена, че се движи вдясно на хиподрума;

Червена зебра - прелита ниско вляво и се движи на Изток;

Лилава зебра - царица на изсулването от задния изход и отговаря на името #Кой;

Черно-червена зебра - маскирана като войвода и винаги финишира в Москва;

Тъмносиня зебра – бавничка е, тича вдясно и винаги на Запад;

Зелена зебра - зарежда се с допинг от собствени аптеки и ползва гориво на дъмпингови цени;

Сиво-бяла зебра - призрачна бегачка, която тича яко, но не участва в класирането.

Междинните резултати за състезанието ще обновяваме през целия ден и ще можете да ги проследите на сайта www.clubz.bg.