"Аталанта" (Бергамо) за първи път в 112-годишната си история ще играе в Шампионската лига. В последния 38-и кръг на Серия А три отбора спориха за две места, след като отдавна бе ясно, че "Ювентус" е шампион, а "Наполи" - подгласник.

"Рома" отпадна от надпреварата и остана шести, така "Аталанта" и вечните съперници "Интер" и "Милан" трябваше да решат останалите две места в топ 4.

В крайна сметка в заключителния рунд спечелиха всички, така крайното класиране изглежда в този ред и "росонерите" отново ще играят в Лига Европа.

"Аталанта" спечели с 3:1 срещу "Сасуоло" у дома и си гарантира бронза с 69 точки. Клубът, който се слави с може би най-продуктивната футболна академия на Апенините, изпрати много успешен сезон. В ранната пролет "бергамасите" елиминираха "Ювентус" за Купата и наскоро загубиха на финала от "Лацио". 

Участието в Шампионската лига е утеха. 

"Интер" си направи живота труден при домакинството на изпадналия "Емполи" - 2:1. Балде Кейта откри резултата в 51-ата минута. Малко след това тимът получи дузпа, но Мауро Икарди пропусна - вратарят спаси удара му.

В 76-ата Траоре изравни и смълча "Сан Сиро". В 81-ата обаче Раджа Наинголан върна радостта в "черно-синята" част на Милано. "Интер" също завърши с 69 т.

В същото време "Милан" спечели с 3:2 на терена на СПАЛ, но това се оказа недостатъчно - трябваше поне един измежду "Интер" и "Аталанта" да сбърка. "Росонерите" събраха 68 т.