"Левски" спечели баража за Лига Европа срещу "Етър" - 1:0 с гол на Валери Божинов в 72-ата минута. Нападателят влезе като смяна секунди преди това на мястото на Станислав Костов и реализира още с първия си допир с топката.

Срещата противопостави третия срещу седмия на ст. "Георги Аспарухов". За 3-та поредна година "Левски" играе в този двубой и отново съумя да надделее.

Мачът бе равностоен и почти без голови ситуации пред двете врати. Това бе последен мач като старши треньори и в двата клуба за Георги Тодоров ("Левски") и Красимир Балъков ("Етър"). Първият се завръща в школата на "Герена", а Бала вече е национален селекционер и още от тази вечер отива на лагера в "Бояна".

Начело на "Левски" пък от сряда, 29 май, е Петър Хубчев.

"Етър" се затвори отлично и не позволи на домакините да разгърнат игра. Преди почивката "сините" не отправиха точен удар във вратата, техните съперници също не постигнаха нищо в атака. Имаше предимно битка.

В 55-ата минута Даниел Младенов ("Етър") не бе далеч от това да огорчи бившия си тим. Георги Тодоров реши да направи смяна, която му спечели мача. Костов реагира бурно, че е заменен, но секунди по-късно голяма част от присъстващите на "Герена" ликуваха.

Голът бе изработен от друг ветеран - Живко Миланов, който се включи в атака. До края на срещата Паулиньо можеше да направи 2:0, а "Етър" опита натиск и стигна до две възможности за гол, при които топката не попадна в целта от опасни удари.

На стадиона имаше доста публика - около 6000 зрители, няколкостотин от които дойдоха от Велико Търново.

Така от юли месец България ще бъде представена в Европа от следните отбори: "Лудогорец" (Шампионска лига), "Локомотив" (Пловдив), ЦСКА-София и "Левски" (Лига Европа).