И днес феновете на живите излъчвания от дейността на премиера Бойко Борисов няма да останат разочаровани. Но вместо на шофьорското място на джипа сутрешното видео, споделено в профила му във фейсбук, отведе зрителите в кабинета му в Министерския съвет, където Борисов посрещна височайши гости - Рамбо и неговия екип.

Разбира се, става въпрос за актьора Силвестър Сталоун и снимачния му екип, които снимат у нас продължение на култовата едноименна поредица от 80-те. Слай е чест гост на страната и покрай други киноленти. 

- Как си, братко мой? Радвам се да те видя отново - посрещна го Борисов.

- Обещахте да говорите английски - спомни си Сталоун.

- So, so... (горе-долу, б.р.) - получи в отговор.

- Перфектно, добре се справяте.

Покрай този диалог става ясно, че последната им среща е била преди 10 години.

"И ти все си си Рамбо", отбелязва Борисов.

И показва стара снимка от мобилния си телефон:

"Тука сме..., все още съм mayor (кмет)", уточнява премиерът.

"Харесва ли ти България? Променя ли се? Как се променя?" - пита министър-председателят. И получава в отговор, че тъй като фокусът на работата на Сталоун е филмовата индустрия, виждал, че българските работници в тази сфера се справяли все по-добре – особено "строителите" на декорите.

"В Америка нещо, което отнема около два месеца, тук го правят за около две седмици", посочва Рамбо. И дава пример с мрежа от пещери за сегашния филм, която българските работници построили "просто ей така".

А Борисов се включва в тематиката:

"Над 62 километра сме построили метро. Паркове, градини..."

После пък Слай му разказва, че вчера екипът е снимал в бившия царски дворец. И дава заявка, че преди да си тръгне, трябва да покаже на Борисов трейлъра на новия "Рамбо". Оказва се, че всъщност може да му го покаже веднага - има го качен на мобилния си телефон. И пуска видеото. Във фикцията се предполага, че действието се развива в Америка - Аризона, Мексико, но всъщност е заснето в България – в Железница, обяснява актьорът.

"С Хърватия сега ще се съревноваваме. Там Game ot Thrones снимаха", отбелязва Борисов, докато е насочил телефона на Сталоун към камерата, която излъчва "живото предаване", така че всички да гледат трейлъра.

"Трябва да ти кажа, че и аз искам да ти благодаря за добрите думи за България - където каза за интернет. И не само", заявява още Борисов, визирайки рекламата, която Сталоун неотдавна направи на България като страна с широк достъп до интернет, в т.ч. свободен и безжичен.

.- Всичко, което казвам, е истина. Но България е много студена през зимата, това е единственият недостатък - откровен бе Рамбо.

- А в Северна Македония да не е по-хубаво? Там е още по-студено. Ама тогава имаме Банско, Пампорово, Боровец – Световна купа по ски имаме всяка година - не остана длъжен Борисов, хвалейки зимните ни курорти.

- Аз живея в Калифорния - отвърна Слай.

- Пристигайте след май тогава.

- Точно това правим и всичко е много хубаво.

- Добре, да черпя по кафе - свърши "живото" с тази покана.