Холандският защитник Матайс де Лихт разкри за любопитен разговор с Кристиано Роналдо след финала за Лигата на нациите снощи в Порто. Португалците спечелиха с 1:0 и вдигнаха трофея в пилотното издание на новия турнир на УЕФА.

По време на награждаването Кристиано се приближи към Де Лихт, двамата размениха думи и капитанът на "Аякс", който е желан поне от пет европейски гранда, се засмя.

"Той мe попита дали ще отида в "Ювентус", рече бранителят на въпрос на холандската телевизия NOS. - Въпросът му ме шокира малко. Затова се засмях. Първоначално не го разбрах."

"Сега излизам във ваканция. Ще помисля кое е най-доброто място за мен и ще взема решение. За един млад футболист е важно да отиде в клуб, в който ще играе постоянно. Това ще предопредели решението ми", добави Де Лихт.

Твърдеше се, че фаворит №1 за подписа на Де Лихт е "Барселона", но напоследък се появиха информации, че каталунците бият отбой, тъй като не са съгласни да плащат на холандеца исканата от мениджъра му Мино Райола заплата. "Ювентус", "Пари Сен Жермен", "Ливърпул" и "Манчестър Юнайтед" са други мераклии.

Междувременно италианският в. "Гадзета дело Спорт" информира, че Маурицо Сари още днес или утре може да бъде обявен като новият треньор на "Ювентус". Торинският клуб и "Челси" изчиствали последните детайли по завръщането на специалиста на Ботуша.

Че Сари напуска Англия стана ясно още преди края на сезона във Висшата лига. Юве пък се раздели с Масимилиано Алегри. На този етап не е ясно кой ще замени Сари на "Стамфорд Бридж".