Цяло прокурорско воинство, начело със самия обвинител номер едно Сотир Цацаров, се втурна да спасява "заличената" марка "Телеграф" - вестникът, собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Както Клуб Z писа, в началото на месеца стана ясно, че прокурорът от Софийска районна прокуратура Тодор Тодоров, е издал постановление за заличаване в Патентното ведомство на марката на вестника с мотива, че копира британския "Телеграф".

Още преди ръководството на вестника да възрази обаче, оказа се, по-горната инстанция - градската прокуратура, вече се е самосезирала да провери решението на Тодоров. По служебен път.

Така стигаме до датата 10 юни, когато, съдейки по материал в другия вестник на Пеевски - "Монитор", се е провела среща по казуса с марката със следните участници:

Сотир Цацаров (главен прокурор), Иван Гешев (заместник-главен прокурор), Румяна Арнаудова (говорител на главния прокурор и ръководител на отдел "Специализиран" към ВКП), Емилия Русинова (градският прокурор на София) и Радослав Димов (районен прокурор на София) и главните редактори на изданията на "Телеграф медиа".

С други думи - петима от висшето ръководство на държавното обвинение, ведно със самия му ръководител Цацаров, са се захванали лично с казуса със заличената търговска марка на вестник "Телеграф".

В следствие на което "Монитор" съобщава:

"Софийска градска прокуратура отмени постановлението на прокурора от Софийска районна прокуратура Тодор Тодоров за заличаването на вестник "Телеграф", съобщи за "Монитор" говорителят на СГП Зорница Таскова."

Градският прокурор на София Емилия Русинова съобщила още, че до СГП е изпратена жалба от Патентното ведомство, в която е подчертано, че няма как да изпълни постановлението на прокурора, тъй като то не отговаряло на законовите изисквания.