Не, ГЕРБ и ДПС не са коалиционни партньори. Само почетният председател на ДПС Ахмед Доган е партньор с държавата, управлявана в момента от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в експлоатацията на новото пристанище на ТЕЦ "Варна". В същия този ТЕЦ Доган има мажоритарен дял, придобит в третия мандат на Бойко Борисов. В пристанищното партньорство държавата се представлява от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". То е собственик на кейовата стена, но доброволно е разрешило на ТЕЦ "Варна" да я ползва.

[[nid:84333]]

Не, ГЕРБ и ДПС не са коалиционни партньори. Просто и двете партии са на едно мнение по темата за финансирането на партиите. И двете смятат, че субсидията трябва да е минимална и да няма лимит за дарения. Разбира се, за тези дарения се предвижда да се правят прозрачно, да се посочват източниците и т.н. Същите онези стари, прословути обръчи от фирми, само че в нова премяна. Прозрачна.

Е, може би ще е добре от ДПС, преди да започнат да ни убеждават, че даренията за партиите ще са прозрачни, да направят прозрачни своите собствени финанси. Защото никак не е ясно откъде Доган има милиони за инвестиции, след като единственият му официален доход през годините е бил депутатската му заплата. А, да, и един милионен консултантски хонорар за "Цанков камък". Само че записаният капитал на новорегистрираното "Пристанище ТЕЦ Езерово" е почти 63,8 млн. лева. Освен това все още не е ясно как доскоро Делян Пеевски - корпулентен бизнесмен и депутат от ДПС -  имаше само един стар "Опел", а вече декларира десетки милиони. Но всички тези обяснения са необходими от страна на ДПС само за да убедят общественото мнение. В ГЕРБ вече са убедени и подкрепят идеята.

Но иначе не, те определено не са коалиционни партньори. Всеки, който го твърди, е злонамерен хейтър, който клати политическата стабилност и вреди на България.