Мъжкият национален отбор на България по волейбол записа четвърти успех в Лигата на нациите, след като се наложи драматично над Германия с 3:2 гейма (26:28, 18:25, 25:23, 25:19, 15:10). 

С победата играчите на Силвано Пранди прекъснаха негативната серия от четири поредни загуби и спечелиха трети петгеймов мач - след тези с Франция и Австралия. 

Българите започнаха уверено мача и до средата на гейма диктуваха играта, но впоследствие "орлите" възстановиха равенството. В самия край бундестимът поведе и след 4 геймбола преодоля съпротивата - 26:28 за Германия.

В началото на втората част немците си осигуриха голяма преднина и я съхраниха до края. Германия затвори гейма за 25:18 точки.

Третият гейм също започна добре за отбора на Андреа Джани и се очертаваше безпроблемна вечер за бундестима. "Лъвовете" обаче се мотивираха,  възстановиха равенството и поведоха с 4 точки за 19:15. "Орлите" изравниха за 21:21, но след отлична игра в защита българите спечелиха гейма - 25:23.

Четвъртата част бе равностойна и резултатът бе изравнен след първото техническо прекъсване за 8:8. След това обаче националите вдигнаха предавка и след отлична игра от блокада започнаха да се откъсват. Увеличиха се и непредизвиканите грешки на германците. В крайна сметка играчите на Силвано Пранди победиха с 25:19.

"Лъвовете" поведоха още в началото на петия гейм и не позволиха на "орлите" да стопят преднината. Въпреки че бундестимът я съкрати до две точки, българите запазиха хладнокръвие и спечелиха с 15:10 точки. Така крайният резултат на мача бе победа за България с 3:2 гейма.

През следващия уикенд националите приемат в Пловдив отборите на Сърбия, Иран и САЩ. Германия пък ще домакинства на Полша, Япония и Португалия в Лайпциг. Мачовете ще се изиграят от 28 до 30 юни.