Фейсбук заяви вчера, че проблемът със споделянето на медийни файлове в притежаваните от него приложения и платформи е решен, предаде Ройтерс.
По-рано вчера ползвателите на услугите на компанията констатираха, че не могат да изпращат и да получават изображения, видеоклипове и други файлове в платформи като Уатсап и Инстаграм, а Фейсбук съобщи, че работи върху решаването на проблема.

"По време на една от рутинните ни операции по поддръжка сме създали проблем, станал причина някои хора да изпитат трудности при изпращането на изображения и видеоклипове", съобщиха от Фейсбук.

Фейсбук, който печели десетки милиони долари от реклами на ден, отказа да даде коментар дали ще върне парите на компаниите за времето на технически проблем. При подобен случай през март компанията заяви, че ще обмисли дали да не върне парите на рекламните агенти за изгубеното време за реклама.
Техническият проблем предизвика недоволство у ползвателите на социалната мрежа, като много от тях изразиха недоволството си в Туитър.
Повече от 14 000 ползватели са съобщили за проблеми с Инстаграм, а повече от 7500 са имали трудности при ползването на Фейсбук. Повече от 1600 са имали затруднения с Уатсап, твърди специализиралият се в подобни технически проблеми сайт Downdetector.com, отбелязва БТА.