"Левски" е във втория предварителен кръг на Лига Европа след 2:0 срещу "Ружомберок" на реванша на почти празния стадион "Георги Аспарухов". Общият резултат е 4:0.

Давиде Мариани откри в 33-тата минута, а в 90-ата новото попълнение Дени Алар удвои с ефектен гол в дебюта си със синята фланелка.

"Левски" не можеше да разчита на публика заради наказание от УЕФА. На трибуните имаше само около 300 деца с придружители.

В следващата фаза "сините" ще спорят с кипърския АЕК (Ларнака), който елиминира молдовския "Петрокуб" с по 1:0. През миналата година "Лудогорец" беше в група с АЕК в Лига Европа и завърши 1:1 и 0:0.

Началото бе равностойно. Гостите опитаха да имат инициативата. Те успяха да организират няколко добри атаки, но нищо повече. 

В 33-тата Мариани продължи головата си серия от началото на сезона с добавка, след като вратарят на гостите изби топката при акция на изведения срещу него Станислав Иванов.

Това бе първата чиста възможност за "Левски" и положителният резултат видимо свали напрежението в редиците на тима.

"Ружомберок" започна по-добре след почивката и можеше да изравни.

След около час игра Хубчев пусна младока Здравко Димитров (дошъл от "Септември"), който внесе острота напред. Крилото направи два пропуска. 

Десет минути преди края на терена се появи и Дени Алар, а в добавеното време заби чудесен гол от воле след пас Хали Тиам.

Следващата седмица "Левски" първо гостува в Кипър, а след две отново е домакин в реванша и пак на празен стадион.