Кристиано Роналдо бе посрещнат като герой при завръщането си в Мадрид - малко повече от година, след като "Реал" го продаде на "Ювентус". Португалецът отиде в испанската столица, за да получи наградата "Легенда" - най-високата на в. "Марка", един от най-големите и престижни спортни всекидневници в света.

Отличието се връчва за заслуги към спорта, не само за конкретния период от кариерата на Кристиано, в който той счупи куп рекорди с екипа на "белите".

Роналдо се присъединява към величия като Майкъл Джордан, Пеле, Рафаел Надал, Новак Джокович, Мохамед Али, Юсейн Болт, Майкъл Фелпс, Михаил Шумахер, Диего Марадона и... Лео Меси, който грабна отличието през 2009 г.

Роналдо и Джорджина.

Кристиано излезе на сцената по под звуците на Simply the Best на Тина Търнър. Наградата му връчи босът на "Реал" Флорентино Перес. Двамата се прегърнаха топло и може би показаха, че са превъзмогнали напрежението покрай напускането на Роналдо.

През миналата година той обвини Перес като първопричина за промяната, на която се е решил. Босът тактично мълчеше, но на няколко пъти коментира пред медиите, че липсата на №7 не го притеснява.

В залата имаше много фенове на "Реал", които подвикваха на бизнесмена да върне голмайстор №1 в историята на "лос меренгес".

Роналдо изтъкна в постове в социалните мрежи, че до голяма степен дължи наградата си на постигнатото в Мадрид. Той пътуваше с частния си самолет и беше придружен от половинката Джорджина.