"Манчестър Сити" грабна първия трофей за сезона в английския футбол - "Къмюнити шийлд", след победа срещу "Ливърпул" с дузпи на "Уембли" - 1:1 и 5:4.

Мачът е със статут на това, което сме свикнали да наричаме Суперкупа, но в този случай срещу шампиона излезе втория във Висшата лига, тъй като "Сити" е и носител на купата на Футболната асоциация.

"Гражданите" поведоха чрез Рахим Стърлинг в 12-ата минута. Напълно логично, тъй като бяха по-добри. След почивката обаче "Ливърпул" доминираше и то доста по-отявлено.

Топката едва не посети вратата на "небесносините", след като се отби в напречната греда и тупна на голлинията при изстрел на Върджил ван Дайк.

Малко след това и Мохамед Салах удари греда. Рахим Стърлинг пък може би пропусна да реши всичко, като остана сам срещу Алисон, но се забави и беше блокиран.

Последваха още положения за "Ливърпул". В 77-ата логиката взе връх - Жоел Матип изравни с глава.

В следващите минути "червените" можеха да стигнат до пълен обрат, но на вратата на "Сити" силни изяви имаше Клаудио Браво (така бе и при дузпите). Салах се размина с гола, както и Наби Кейта.

При 11-метровите удари пропуск направи само Жоржиньо Вайналдум, всички останали се разписаха, така пореден трофей замина за Манчестър.

Висшата лига започва идния уикенд.