ЦСКА-София записа трудна победа над "Ботев" (Враца) с 1:0 от четвъртия кръг на efbet Лига. Това е първи успех на "червените" на стадион "Българска армия" за първенство този сезон. 

Отново Евандро се превърна в спасител с попадението си в 72-ата минута.

ЦСКА-София направи слаб мач и "Ботев" като нищо можеше да си тръгне с точка от столицата. "Червените" играят в ритъм четвъртък - неделя и това се отразява, а личи, че особено в атака на тима липсва класа. Нещо, което беше отбелязано от Люпко Петрович след срещата.

Единствената голова възможност през първата част беше за "Ботев" - в края на първото полувреме Даниел Генов изтърва сам срещу вратаря на домакините.

Евандро застраши врачани с глава в 62-ата минута, а малко след това реализира и единственото попадение.

До края "червените" имаха още няколко добри ситуации, макар и не чисти. Филип Ждрелич от "Ботев" пък получи втори жълт и червен картон в 85-ата.

В късния мач "Локомотив" (Пловдив) и "Лудогорец" направиха 1:1. Гостите получиха дузпа в 9-ата минута, но вратарят Илко Пиргов спаси удара на Дан Битон. 

В 60-ата минута Бирсент Карагерен красиво откри за Локо, но още в 64-ата Вандерсон изравни. Малко преди 1:0 гостите претендираха за втори 11-метров удар.