"Лудогорец" ще срещне загубилия от двойката "Марибор" (Словения) - "Розенборг" (Норвегия) в плейофа за влизане в групите на Лига Европа, отреди жребият за турнира, теглен днес в Нион.

За целта "орлите" първо трябва да преодолеят уелския ТНС. Първият мач е в четвъртък в Разград.

При успех "Лудогорец" ще домакинства за начало и в четвъртия предварителен кръг, а седмица по-късно ще върне визитата в Словения или Норвегия. Мачовете са на 22 и 29 август.

ЦСКА-София ще има много тежък тест за попадане в груповата фаза в случай, че се справи със "Зоря" (Луганск) - победителят от двойката "Люцерн" - "Еспаньол" (Барселона). Първият двубой ще е в каталунската столица.

"Вадуц" (Лихтенщайн) или "Айнтрахт" (Франкфурт) пък може да е на пътя на "Локомотив" (Пловдив), ако премине някак "Страсбург". Първата дестинация ще е Пловдив.

Датите за евентуалните срещи на ЦСКА-София и Локо са същите като на "Лудогорец" - 22-29 август. След това започва груповата фаза.

Като начало трите ни представители трябва да мислят за третата предварителна. Трите мача в четвъртък са с начален час 20:30 и всичките са в България. "Лудогорец" приема ТНС, ЦСКА-София - "Зоря" (на ст. "Васил Левски"), а "Локомотив" е домакин на "Страсбург".