"Целта на БСП на предстоящите местни избори е да увеличи на 100 процента броя на кметовете си"

Това заяви в Русе лидерката на БСП Корнелия Нинова, която пристигна в града за областната конференция на партията. Депутатът от левицата Пенчо Милков бе номиниран за кандидат за кмет в дунавския град.

"Той ще ни липсва в парламента, но русенци ще имат възможност да изберат честен, интелигентен, млад и енергичен кмет”, обяви Нинова.

И изброи някои от предимствата на претендента: не е участвал в управление, не е разпределял обществени поръчки, не е част от задкулисието, професионалист юрист, баща на три прекрасни русенчета.

Водачката на социалистите атакува и изказването на председателя на парламента Цвета Караянчева пред младежката организация на ГЕРБ отпреди ден, че „президентът Радев говори като беквокал на госпожа Нинова."

Когато госпожа Караянчева и господин Бойко Борисов, или който и да е от ГЕРБ, се яви на пряк мажоритарен избор през българския народ и спечели 2 630 032 гласа, тогава ще има морално право да коментира президента Радев, който събра толкова гласове. И тогава бих коментирала и аз. Сега е загуба на време. 

Нинова обясни, че в срещата на Караянчева с младежите от ГЕРБ я е случило друго, а именно: 

На тази среща бяха събрани младите хора от ГЕРБ. Те бяха „нахъсвани" за кампанията с говорене срещу президента, с говорене срещу лидера на опозицията, с една агресия и омраза към политическия опонент. А на мен ми се струва, че е важно да отговорим на въпроса: Какво младо поколение ние искаме? Не може по този начин на си „нахъсваш" младите хора и нито дума за младежка политика, за безработица, за помощ за млади семейства, за деца.

Лидерката на социалистите не пропусна да отбележи пред медиите, че на срещите на БСП "микрофоните са включени, тук не е Министерският съвет, където ви ги изключват." И декларира, че за нея и партията й "няма неудобни въпроси". 
Причината за намеците са публикации от вчера, когато се разбра, че по време на изявленията на Борисов и новоизбраната председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в МС микрофоните на местата за журналисти бяха демонтирани.

След това от правителствената информационна служба уточниха, че въпроси от медиите не са били предвидени по искане на гостенката, затова микрофоните липсвали, а и наличието им смущавало озвучителната система в залата, затова имало практика да се отвинтват в случаи, подобни на конкретния.