Григор Димитров и Роджър Федерер ще играят четвъртфинала си на Откритото първенство на САЩ в ранните часове на сряда, 4 септември, наше време. Очаква се двубоят да започне не преди 03:30 часа.

С тази среща ще завърши програмата на централния корт. Преди това са мачовете Елина Свитолина - Йохана Конта, Стан Вавринка - Данийл Медведев и Серина Уилямс - Киан Ван.

Григор Димитров никога досега не е побеждавал Федерер. Той за първи път в кариерата си стигна до четвъртфинал на US Open, а Маестрото е печелил турнира пет пъти, но не и след 2008 г.

Независимо от отпадането на Новак Джокович, Федерер не е считан за фаворит №1 за тиитлата и тази година. Това е Рафаел Надал, който за първи път от началото на надпреварата загуби сет, но въпреки това беше убедителен срещу Марин Чилич - 6:3, 3:6, 6:1, 6:2.

Следващият съперник на Матадора е Диего Шварцман, който по-впечатляващ начин елиминира Александър Зверев - 3:6, 6:2, 6:4, 6:3.

Матео Беретини също за първи път в кариерата си достига толкова далеч в Ню Йорк. Италианецът спря Андрей Рубльов - 6:1, 6:4, 7:6(6).

Той ще играе с Гаел Монфис, разбил Пабло Андухар (Испания) - 6:1, 6:2, 6:2. Полуфиналната двойка в тази част на схемата ще излезе от въпросните двубои.

Нов шампион ще има не само при мъжете, а при дамите. Наоми Осака сдаде титлата, а и първото място в световната ранглиста, след 5:7, 4:6 срещу Белинда Бенчич