Анализатор на италианския тв канал "Топ калчо 24" беше отстранен заради расистки коментар за нападателя на "Интер" Ромелу Лукаку.

80-годишният Лучано Пасирани коментираше в предаване качествата на белгиеца, преминал това лято от "Манчестър Юнайтед" на "Сан Сиро".

"Не виждам играч като Лукаку в цялата лига. Няма друг такъв в "Интер", нито пък в "Милан", "Рома", "Лацио"... Той е един от най-силните физически и аз затова го харесвам. Поне два пъти по-мощен е от Запата от "Аталанта", рече Пасирани. - Такъв тип футболисти притежават нещо повече от останалите. Те вкарват голове и влачат целия отбор. В ситуации "един на един", ти си мъртъв, падаш на земята. Единствено може да ти помогне, ако имаш десет банана и им дадеш да ядат. Нищо друго."

Моментално последва извинение от шефа на тв канала Фабио Равецани. 

"Господин Пасирани е на 80 години и в опита си да направи комплимент на Лукаку, той използва метафора, която се превърна в расистка, рече босът. - Беше ужасна липса на такт. Няма да толерирам такива грешки, били те допуснати и неволно."

Той добави, че специалистът няма да бъде канен повече в телевизията по никакъв повод.

Преди броени дни Лукаку стана обект на расистки възгласи по време на мача с "Каляри". Тогава той заяви, че футболът се връща назад в развитието си.