Нов модел на своето устройство за нагряване на тютюн представи "Филип Морис Интернешънъл" - IQOS 3 DUO.

Ако подобренията от първата световно разпространена версия 2.4 към 3.0 бяха основно по отношение на дизайна и ергономията (с малки подобрения на батерията), новият модел обръща нещата - той изглежда почти идентичен на досегашния последен модел, но има сериозни хардуерни подобрения.

Досега след всяка употреба т.нар. холдър - малкото устройство, което нагрява стиковете с тютюн Heets - трябваше да се върне в голямото, за да се презареди и да може да се ползва отново (което отнема около 3-4 минути). Сега холдърът ще може да нагрее два стика, преди да има нужда от презареждане. В добавка, презареждането ще става много по-бързо, твърдят от компанията.

Малката разлика са двете светлинки на холдъра - които дават индикация за двата заряда.

 

"Пускането на най-новото ни устройство IQOS 3 DUO затвърждава нашия ангажимент за постоянни и непрекъснати инвестиции в разработката и търговската реализация на научно доказани продукти, които могат да помогнат на милиони пълнолетни пушачи, които в противен случай биха продължили да пушат, да преминат на тях", коментира Яцек Олчак, главен оперативен директор на ФМИ.

По информация на компанията вече 8 милиона пълнолетни пушачи са се отказали от обикновените цигари и са минали напълно към IQOS. Още няколко милиона употребяват паралелно IQOS и обикновените цигари. Цел на ФМИ е до 2025 г. поне 40 млн. души, употребяващи техните марки конвенционални тютюневи продукти да преминат към такива с нагряване.

IQOS 3 DUO вече се предлага в Япония, където бездимните устройства са най-популярни и се продават още от 2014 г, а преди края на 2019 г. ще бъде представен и в България.