"Лудогорец" победи "Левски" с 2:0 в големия мач на 12-ия кръг на efbet Лига. Мавис Чибота "разпечата" вратата на "сините" в 16-ата минута, а в 80-ата Клаудиу Кешеру сложи край на спора.

Така "орлите" водят вече с четири точки пред "сините" и "Локомотив" (Пловдив) на върха. ЦСКА-София има осем по-малко.

"Левски" започна по-амбицирано и може да съжалява, че не поведе. При добра атака отляво на нападението Филипе Нашименто получи топката на границата на пеналта, но стреля слабо от удобна позиция и Пламен Илиев улови.

В 14-ата бившият страж на "сините" имаше впечатляваща намеса при отличен удар от фал на Живко Миланов (горе). Топката летеше в горния десен ъгъл на рамката му.

И в следващата акция "Лудогорец" поведе с първата си по-добра възможност. Мавис Чибота получи топката непокрит в наказателното поле след въздушен сблъсък между Клаудиу Кешеру и Нино Рейш и се разписа без проблем - 1:0.

 До края на полувремето съперниците размениха по няколко добри атаки, но без големи опасности за вратарите. Кешеру не уцели вратата с левия крак от свободен удар.

През втората част "Левски" повече владееше топката и имаше териториално преимущество. Имаше и някаква интрига - до гола на Кешеру в 80-ата, дошъл след отличен пробив с двойно подаване и центриране на Джоди Лукоки отдясно.

Румънецът можеше да реши всичко още в 73-тата минута, но не успя да предолее Милан Миятович. Отсреща Найджъл Робърта обстрелва веднъж Пламен Илиев, а в друга ситуация не се възползва от грешка в редиците на домакините.

"Левски" направи добър мач и затвърди добрите впечатления от представянето си напоследък. Все още обаче е много далеч от "Лудогорец", който спечели с минимални усилия - необходимите му да добави още три точки.

Тимът на Станислав Генчев не блестеше така, както срещу "Ференцварош" в четвъртък в Лига Европа, но и това му стигна да надвие основния си конкурент за титлата през сезона досега. Треньорът остави на пейката или извън групата футболисти, които постигнаха триумфа в Будапеща.

Част от феновете на "Левски" в Разград.

Техните заместници са доста по-класни от титулярите в синьо - това пролича и днес.