Германия и Аржентина направиха атрактивно 2:2 в една от най-интересните контроли в октомврийската пауза за националните отбори. Два от най-големите съперници на това ниво размениха по едно полувреме на стадиона в Дортмунд.

Домакините поведоха с попадение на нашумелия Серж Гнабри в 15-ата минута. Седем по-късно Кай Хаверц удвои. Германците пропуснаха възможности за трето попадение. Гостите пък не отправиха нито един удар във вратата.

Маншафтът започна по-добре и след почивката, но постепенно намали оборотите, пък и "гаучосите" отвърнаха с повече усилия в атака. Лукас Иларио намали резултата в 66-ата минута.

В 85-ата дебютантът Лукас Окампос увенча първия си мач с фланелката на Аржентина с гол за 2:2. В края латиноамериканците едва не направиха пълен обрат при разбъркване в наказателното поле на Германия.

Йоахим Льов отново заложи на млад тим, но и Лионел Скалони противопостави същото. Лео Меси не игра заради наказание заради изказванията си на Копа Америка, а в селекцията пак не попаднаха звезди като Анхел ди Мария, Гонсало Игуаин и Мауро Икарди.