Премиерът Бойко Борисов и британския му колега Борис Джонсън са се срещнали снощи в Брюксел, където участват в Европейския съвет, една от темите на който бе сделката за "Брекзит". Българският министър-председател сам съобщи за разговора:

"С британския премиер Борис Джонсън си поговорихме, поздравихме се и си казахме: "Заедно сме срещу расизма"

Борисов продължи и днес с нов пореден коментар по футболни теми, най-вече за поисканата от него и дадена (макар и не веднага) оставка на президента на БФС Борислав Михайлов, дистанцирайки се заради обвиненията в държавна намеса в дейността на независимата федерация:

"Да седна с Боби Михайлов и да поема всичките му пасиви? Не ща! Изобщо нямаме отношение ще правят ли конгрес, няма ли да правят, ще дават ли оставка, няма ли.

Не ни вкарвайте в драмите какво ще решават футболните хора. Както всяка федерация, те имат право да го решат. Защото и ние можем да излезем във вид на гимнастички и да кажем: "Каквото ни е правителството, такава ни е гимнастиката". Не е правилно това и опонентите ни да се съобразяват."

Вероятно под "опонентите ни" премиерът има предвид думи на президента Румен Радев, че "Каквото ни е управлението на държавата, такова е управлението на българския футбол".

 
А от срещата с Джонсън имало и друг любопитен детайл, става ясно от фейсбук профила на Бойко Борисов. Там той споделя:
"Борис Джонсън има най-добри чувства към нашата страна, и както самият той каза, е първият британски министър-председател с българско име."