"Ливърпул" се върна към победите във Висшата лига - 2:1 срещу "Тотнъм" в най-интересния мач на десетия кръг. Рунд по-рано перфектната серия на "червените" приключи на "Олд Трафорд" при 1:1 срещу "Манчестър Юнайтед".

Както и на финала на Шампионската лига "Ливърпул" отново би "Тотнъм", а този път го направи с гросмайсторски обрат на "Анфийлд".

Не беше изминала и първата минута, когато "шпорите" дръпнаха в резултата с попадение на Хари Кейн. "Ливърпул" веднага натисна, но направи пропуски.

В началото на второто полувреме кореецът Сон можеше да направи живота на лидера в класирането още по-труден, но нацели греда. И малко след това - в 52-ата, Джордан Хендерсън изравни.

В 74-ата Садио Мане беше фаулиран в наказателното поле на "Тотнъм" и Мохамед Салах донесе много ценни три точки за устремилия се към титлата тим на Юрген Клоп.

Така разликата от шест пункта до втория "Манчестър Сити" се запази. Ден по-рано "гражданите" спечелиха с 3:0 срещу "Астън Вила".

"Манчестър Юнайтед" пропусна две дузпи на терена а предпоследния "Норич", но въпреки това спечели с 3:1. Това е първа победа за "червените дяволи" на чужд терен във Висшата лига от февруари насам. През седмицата "Юнайтед" измъкна 1:0 срещу "Партизан" в Лига Европа в Белград.

Скот Мактомини и Маркъс Рашфорд (два пъти) вкараха за гостите, а Ернандес намали в края. Вратарят на "канарчетата" Тим Крул спаси дузпи на Рашфорд и Антони Марсиал.