Христо Стоичков лично се е обадил на Рахим Стърлинг и се е извинил заради расистките възгласи, маймунски звуци и нацистки поздрави по време евроквалификацията България - Англия (0:6). Новината е на "Скай спортс", според която двамата са провели видеоразговор.

Стърлинг, една от звездите на "Манчестър Сити" и автор на два гола на стадион "Васил Левски", често повдига въпроси за расизма във футбола в туитър и в интервюта. Той публикува няколко поста по повод случилото се на 14 октомври. Критикува част от публиката, както и Красимир Балъков, който обяви, че не е чул нищо. Също така похвали Бойко Борисов, задето поиска оставката на Борислав Михайлов.

Стоичков пък се разплака в студиото на мексиканската телевизия, за която работи - "Унивижън".

Според "Скай спортс" Камата се е разридал и в разговора със Стърлинг, до когото стигнал чрез спортния директор на "Сити" Чики Бегиристайн. Двамата играеха заедно с първия "дрийм тим" на "Барселона".

Носителят на "Златната топка" за 1994 г. се извинил на Стърлинг от името на футболните хора в България. 

БФС чака решението на дисциплинарната комисия на УЕФА. В Англия също проявяват интерес. Сигурно е, че ще има глоба, а британски медии прогнозират поне два домакински мача без публика за националния ни тим. Правозащитни организации призовават България да бъде изхвърлена от следващи квалификации. Досега УЕФА не е упражнявала тази мярка за подобно провинение.

На мача с Англия блок на ст. "Васил Левски" беше затворен заради расизъм на двубоя с Косово по-рано тази година.