Родриго. Това е името, което феновете на "Реал" (Мадрид) споменаваха най-много и най-отчетливо след снощното 6:0 за "лос меренгес" срещу "Галатасарай" в Шампионската лига.

18-годишният футболист, преминал на "Сантяго Бернабеу" през лятото, вкара хеттрик.

Само един играч се е разписвал три пъти в един мач от Шампионската лига на по-крехка възраст и той също е обличал белия екип. Раул. 

Родриго Силва де Гоес обаче постави един рекорд. Той вкара в 4-ата и 7-ата минута, така стана първият футболист с два гола за толкова кратко време в началото на двубой в историята на турнира.

Не е изненада, че тийнейджърът вече си има прякор и е сравняван с един от най-големите в съвременния футбол. Нарекоха го "Новия Неймар". Не само заради приликите с аса на ПСЖ във физиката и начина на игра (имат еднакъв ръст), а и поради това, че също като него е тръгнал във футбола от "Сантос".

Талантът има пет гола в първите си шест мача за "Реал". 

"Чух публиката на "Бернабеу" да скандира името ми - това е сбъдната мечта, заяви Родриго след разгрома над "Галатасарай". - Много съм щастлив. Беше прекрасна вечер, но не бива да се главозамайвам."

Хеттрикът на младока можеше да стане факт доста по-рано. В края той получи асистенция от Карим Бензема и оформи 6:0.

"Постижението му не ме изненада, рече треньорът на "белите" Зинедин Зидан. - Той притежава всичко. Интелигентен е, учи се бързо и постоянно се стреми да напредва. Има какво да се желае за физиката му, но не и технически - умее всичко."

Карим Бензема добави:

"Родриго е само на 18, но е много смел. Прекрасно е, че виждам толкова млад футболист да играе по този начин."

Още един играч има хеттрик в Шампионската лига на 18 г., но по-възрастен с дни от Родриго - Уейн Руни, с екипа на "Манчестър Юнайтед" във вратата на "Фенербахче" през 2004 г.

А в Мадрид вече се говори, че Родриго може да се окаже причина "Реал" окончателно да се откаже от мераците за Неймар. Миналото лято отново имаше пазарлъци между Мадрид, Барселона и Париж за "Мистър 222 милиона". Оказа се, асът е опитал да играе двойна играе, но си остана в "Пари Сен Жермен".

Междувременно наследникът му грее все по-ярко в редиците на най-успешния клуб на планетата.

Родриго и Бензема.

Вечерта беше и на Карим Бензема

Френският таран се разписа два пъти във вратата на "Галатасарай" и се нареди до Лионел Меси. Той стана едва вторият футболист с голове в 15 поредни сезона в Шампионската лига. Първият гол на Бензема в турнира е когато е бил само на 17 г. с фланелката на "Олимпик" (Лион).

Попаденията му в надпреварата са общо 62 досега. Години наред оставаше в сянката на Кристиано Роналдо в Мадрид.

Любопитно е, че Меси постави рекорда наскоро - когато вкара във вратата на "Славия" (Прага) на 23 октомври.