"Лудогорец" записа тежко крушение като гост на "Еспаньол" (Барселона) в четвъртия кръг на Лига Европа - 0:6. Около час "орлите" играха с девет души. В 12-ата минута Рафаел Форстър получи директен червен картон за задържане на откъсващ се съперник.

В 34-ата Яцек Горалски също бе пратен по-рано в съблекалнята след два жълти, вторият вдигнат за игра с ръка, довела до дузпа.

Предпоследният в Ла Лига игра предимно с резерви и юноши.

По същото време "Ференцварош" и ЦСКА (Москва) направиха 0:0. Това е единствената добра новина за отбора на Станислав Генчев тази вечер. При победа за някой от двата тима положението на единствения ни представител в групите на евротурнирите се утежняваше.

В група Н "Еспаньол" води с 10 т., "Лудогорец" има 6, "Ференварош" - 5, а ЦСКА - 1.

В каталунската столица Мелендо откри още в 4-ата минута. Така бе и в Разград - испанският тим дръпна рано в резултата.

В 19-ата - с човек повече, "Еспаньол" водеше с 2:0 с попадение с глава на Лопес. А Варгас реализира дузпата след отстраняването на Горалски - 3:0 в 35-ата.

Нататък всичко бе въпрос на колко гола ще спрат "папагалчетата".

След почивката Кампусано (52-ата), Педроса (73-тата) и Ферейра (76-ата) оформиха разгрома. При 11 срещу 9 загубата можеше да бъде и по-тежка.

Това е изравнено постижение за най-тежка загуба на "Лудогорец" в евротурнирите. Преди малко повече от три години "зелените" бяха сломени с 0:6 на терена на "Арсенал" в Шампионската лига.

Тази вечер, както и преди две седмици, отново се видя, че втория състав на предпоследния в испанския елит значително превъзхожда най-силния български отбор. Особено  когато играе сериозно.

За "Лудогорец" следва гостуване на ЦСКА (Москва) на 28 ноември. На 12 декември е сблъсъкът с "Ференцварош" в Разград - последен в групата. Тази вечер московските армейци записаха първата си точка. На 28-и ще бъде интересен и сблъсъкът "Фради" - "Еспаньол".