Кание Уест похвали "Форбс" преди две седмици, след издаването на новия си албум "Jesus Is King" ("Исус е крал"), като припомни дните, в които появата на „корицата на тази публикация бе просто мираж“. Това се дължи основно на успешните му маратонки "Yeezy". Но на 7 ноември Уест обърна монетата.

„Когато говорих пред "Форбс", показах им разписка в размер на 890 милиона долара, но те все още не казаха - "милиардер", сподели той по време на събитие в Ню Йорк. "Когато хората кажат, че е неприятно да се наричаш милиардер, отвръщам им, че законно мога да променя името си на Крисчън ("християнин" - Уест често парадира, че е много религиозен) Гений Милиардер Кание Уест за една година, докато всички не разберете за какво точно идва реч."

Защо тогава Уест не се появил в списъка на милиардерите? Основната причина е много проста: Списъкът се публикува веднъж в годината, обикновено през пролетта. Като проверихме благосъстоянието на Уест в началото на 2019 г., ние преценихме, че то възлиза на 240 милиона долара - признаваме, че това е консервативна оценка, но така подхождаме към всички.

След това интервюирах Уест за корицата на броя през Август (въпреки че не си спомням въпросната разписка с 890 милиона долара сред документите, които той и екипът му предоставиха, това нямаше да бъде достатъчно да докаже статута му на милиардер).

Очаква се "Yeezy" да осигури 1,5 милиарда долара приходи от продажба на обувки (чрез Адидас) и облекло до края на 2019 г. Тогава Уест със сигурност стремително ще увеличи богатството си, в сравнение с предишните оценки, както отбелязах във въпросната статия.

"Може би най-впечатляващото е, че Уест притежава 100 процента от "Yeezy". Това е причината той да разполага със стотици милиони долари много по-рано в живота си от (Майкъл) Джордан. Предвид успеха на "Yeezy", Уест скоро ще се присъедини към НБА легендата, заедно с балдъзата си Кайли Дженър и ментора Джей-Зи - ще постигне статута милиардер, въпреки че нескромният Уест би настоявал, че вече го е направил".

В интервюто ни от август бяха публикувани годишните доходи на Уест, не нетната му стойност. Той и екипът му предоставиха документи, които ние анализирахме - видяхме достатъчно, за да определим марката "Yeezy" за "империята за милиарди", като става въпрос за продажбите на дребно. 

Все още не сме видели достатъчно доказателства, за да измерваме заможността му в 10-цифрено число.

Както Уест отбеляза - все още е рано. Ако всичко върви по план, що се отнася до "Yeezy", той скоро ще стане милиардер.

Уест не отвърна на въпрос на "Форбс" на колко пари точно се оценява. Следващият списък с милиардерите ще бъде публикуван следващата пролет.

Бъди сигурен, Кание, ние следим внимателно - ако и когато успееш, пръв ще те уведомим.