Отборите на Германия, Холандия, Хърватия и Австрия се класираха за финалите на Европейското първенство догодина в предпоследните си мачове от квалификациите.

Снощи се играха двубои в четири групи. Вижте най-интересното.

Група С

Германия разби Беларус с 4:0 като домакин с два гола на Тони Кроос и по един на Матиас Гинтер и Леон Горецка, докато Холандия не допусна поражение при гостуването си на Северна Ирландия - 0:0.

Така Маншафтът излезе начело с 18 т. и се класира на Европейско за рекордния 13-и пореден път, докато „оранжевите“ се завръщат на голям форум за първи път от Мондиал 2014 в Бразилия. Те имат 16 т., а Северна Ирландия остана с 13.

Група Е

Хърватия победи Словакия с 3:1 у дома, с което е недостижима на първото място със 17 т. "Ватрените" направиха обрат след почивката с голове на Никола Влашич, Бруно Петкович и Иван Перишич само за 18 минути от 56-ата.

В другия мач от групата Уелс взе гостуването си на Азербайджан с 2:0.

Второто място и съответно правото за класиране на Европейското може да бъде заето от три отбора. В момента унгарците са втори с 12 т., Уелс има 11, а Словакия - 10.

На 19 ноември мачовете са Уелс - Унгария и Словакия - Азербайджан. Словаците също могат да се класират, ако победят азерите, а другият двубой завърши наравно. При всякакъв друг резултат в Кардиф на финалите ще отидат "драконите" (победа за тях) или маджарите. 

Група G

Австрия се присъедини към Полша, след като победи Северна Македония с 2:1 във Виена. Давид Алаба и Щефан Лайнер вкараха головете за домакините, а Влатко Стояновски се разписа за балканския тим в добавеното време.

Победата на Словения над Латвия с 1:0 се оказа без значение. Полша пък си тръгна с 2:1 от Израел. И има 22 т., а Австрия е с 19. Словения остана с 14.

Група I

Тук всичко бе ясно - Белгия и Русия са на Европейско. Двата тима имаха пряк сблъсък в Москва, спечелен убедително от гостите - 4:1. Торган Азар, Еден Азар (2) и Ромелу Лукаку вкараха за 4:0 до 72-ата, а Георги Джикия намали малко след това.

Шотландия - вероятният съперник на България на баражите от Лигата на нациите, срази Кипър с 2:1 като гост. Казахстан пък очаквано взе трите точки в Сан Марино - 3:1.

Белгия има 27 т., Русия - 21, Шотландия - 12, Кипър и Казахстан по 10.