Един слух обикаля българския фейсбук и все повече набира мощ – юбилейната поредица за Хари Потър с илюстрациите на Любен Зидаров щяла да бъде изтеглена от българския книжен пазар. Като причина мълвата посочва разгорещената полемика около версията на художника за малкия магьосник.

Тези приказки се оказаха поредната фалшива новина – от издателство „Егмонт“ заявиха пред „Площад Славейков“, че нямат никакво намерение да спират изданията.

„Нашето отношение към творчеството на Любен Зидаров сме го изразили ясно с юбилейното издание на „Хари Потър“ – каза Велизара Добрева, изпълнителен директор на „Егмонт“. – Това, че България има собствени авторски корици на тези книги, е само плюс за нашето общество. Такава бе и нашата цел – да наредим български илюстратор до останалите художници, имали честта да рисуват поредицата за Хари Потър.“

В момента в търговската мрежа в страната могат да се намерят трите варианта на книгите – освен юбилейните с рисунките на Любен Зидаров, се предлагат още с илюстрациите на Джони Дудъл и Джим Кей.

"Площад Славейков"