„Имало едно време в Холивуд“ бе избран за най-добър филм от Асоциацията на кинокритиците. Церемонията „Изборът на кинокритиците“ се проведе на 12 януари в Санта Моника, Калифорния.

Актьорските категории дословно повтарят златните глобуси – най-добър актьор е Хоакин Финикс („Жокера“), актриса – Рене Зелуегер („Джуди“). В поддържащите категории отличени са Брад Пит („Имало едно време в Холивуд“) и Лора Дърн („Брачна история“). Приза за най-добър актьорски състав получиха звездите от „Ирландеца“ на Мартин Скорсезе, който имаше най-много номинации – 14.

Наградата за режисьор си поделиха Сам Мендес („1917“) и Бонг Джун-хо за „Паразит“. Куентин Тарантино се размина с признанието за режисьор, но повтори успеха си от „Златен глобус“ и победи в категорията за най-оригинален сценарий. „Малки жени“ на Грета Геруиг – филм, който мнозина изтъкнаха, че е бил пренебрегнат както на „Златен глобус“, така и в номинациите за „Бафта“, си тръгна с отличието за най-добър адаптиран сценарий.

В категориите за телевизия наградите отидоха при Fleabag (най-добър комедиен сериал) и „Наследниците“ (най-добър драматичен сериал). Най-добър лимитиран сериал стана When They See Us. Награда за цялостно творчество бе връчена на Еди Мърфи, специално отличие получи и Кристен Бел.

„Нетфликс“ водеше с 61 номинации във филмовите и телевизионните категории, НВО имаше 33, следвани от „Амазон“ (14) и Ен Би Си (12).

"Площад Славейков"