Нидерландецът Стайн Спиерингс подписа 3-годишен договор с „Левски“, официално обяви клубът. Халфът беше една от трансферните цели на "сините", той е привлечен от "Ваалвайк".

Роден е на 12 март 1996 г. в Алкмаар и е висок 187 сантиметра. Започва да тренира в местния АЗ. Пробива в първия тим и на 13 февруари 2015 г. с дебют срещу ПСВ "Айндховен".

След това е пратен под наем в „Спарта“ (Ротердам), където помага на отбора да спечели промоция за елита. На 7 януари 2019 г. подписва договор с „Ваалвайк“, откъдето идва в „Левски“.

Спиерингс е третото ново попълнение на "Левски" в зимния прозорец след Симеон Славчев (също халф) и Деян Лозев (защитник).

Междувременно старши треньорът на „Левски“ Петър Хубчев взе двама юноши на клуба в групата за първия подготвителен лагер в Сандански. Това са защитникът Костадин Илиев и нападателят Марин Петков. Найджъл Робърта пък остана в София заради вирусна инфекция.

„Сините“ отпътуваха тази сутрин за южния град с група от 24 футболисти. Отборът ще остане в Сандански до 24 януари. Спиерингс също ще се присъедини.