Неизвестен мъж нападна сръбската фолкзвезда Миле Китич по време на гостуване в заведение в Базел. Това съобщи Нова тв, цитирайки сръбското издание „Курир”.

На видео се вижда как нападателят се приближава до певеца, дърпа го, събаря го от сцената и се хвърля върху него. Само навременната намеса на охранителите и органите на реда предотвратила по-сериозен конфликт.

 

Пред изданието фолклегендата сподели подробности за случката.

"Пеех в петък вечер в Базел, дойде гост и ми каза: „Може ли да изпълниш еди-коя си песен сега?“. Обясних му, че не мога сега да прекъсна песента, за да изпълня неговото желание. Не ми даде никакви признаци, че е агресивен. После ме хвана за ръкава и ме дръпна надолу, имаше няколко стълби, спуснах се и паднах. Той се нахвърли на охранителя и го свали, а след това го изведоха. Нямаше удари, но в публичното пространство излезе грозна снимка. Той ме измъкна от сцената с намерение да ми навреди", обясни Китич.

 

 

Заедно с него в заведението е била и съпругата му – певицата Марта Савич. По време на грозната сцена тя се изплашила и разплакала.  Не се е наложило изпълнителят да търси медицинска помощ, а концертът продължил.