Хонконгската компания Royole, която първа пусна смартфон със сгъваем екран, ще представи скоро следващото поколение на пионерното устройство, съобщи TechRadar.

Това обаче няма да стане на MWC 2020 в Барселона, което доскоро беше най-голямото събитие за мобилни устройства в света. Причината - компанията няма да участва в него заради притесненията от коронавируса. В това отношение Royole се включват към гиганти като LG, Sony, Ericsson и Amazon.

Новият FlexPai 2 обаче се очаква скоро. От компанията обещават ново поколение "гъвкави технологии" на дисплея. От първият модел насам те пуснаха умна тетрадка - RoWrite 2, която обаче не бе нещо иновативно, и умен спийкър с извит екран - Royole Mirage.

Royole бяха първи, но повечето технологични анализатори описаха FlexPai като демонстрация на технологията и прототип. За разлика от Samsung Galaxy Fold тяхното устройство бе с евтин корпус, скърцаща и неудобна панта, която не се затваряше напълно, и недовършен софтуер. Пък и компанията е основно производител на дисплеи и няма смартфон каталог.

Засега сгъваемите смартфони на пазара са четири - FlexPai, Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X и Motorola Razr 2019. Скоро се очакват и Galaxy Fold Z и новият FlexPai. Sony, Xiaomi, LG и Oppo също планират подобни устройства в близкото бъдеще.