При завръщането си на стадион "Уанда Метрополитно" в Мадрид "Ливърпул" загуби с 0:1 от "Атлетико" в първи осминафинал на Шампионската лига. Това е арената, на която тимът на Юрген Клоп спечели титлата на Европа през миналата година.

В другия осминафинал тази вечер "Борусия" (Дортмунд) победи "Пари Сен Жермен" с 2:1 у дома.

Предстоят интересни реванши.

"Атлетико" - "Ливърпул"

Двубоят в испанската столица премина в надлъгване и това беше очаквано. Саул Нигес откри в 4-ата минута при разбъркване в наказателното поле след корнер. 

След това домакините се прибраха и изчакваха съперниците си, които тази вечер не показаха познатата експлозивност в атака. Мохамед Салах можеше да изравни, но беше сполетян от малшанс. "Атлетико" обаче имаше още две-три добри ситуации, които пропусна.

След почивката головите ситуации бяха още по-малко. "Ливърпул" натисна, но "Атлетико" се бранеше добре. Постепенно играта се изравни. "Дюшекчиите" не позволиха на фаворита да разгърне играта си, а в края на контри не проявиха достатъчна концентрация за второ попадение.

"Червените" разочароваха днес, но остават фаворити в своята крепост - "Анфилд", на която са заличавали доста по-солидни пасиви.

"Борусия" (Дортмунд) - "Пари Сен Жермен"

Тук първото полувреме беше доста скучно, опровергавайки очакванията за голеада в Дортмунд.

След почивката стана по-интересно. И трите гола паднаха за осем минути. Ерлинг Холанд откри с добавка в 69-ата минута. В 75-ата Неймар изравни, асистиран от Килиан Мбапе.

След около 120 секунди обаче Холанд, привлечен наскоро от "Залцбург", отново показа, че е изумителен талант. Той пое топката пред наказателното поле и с поразяващ удар с левия крак я прати в горния десен ъгъл на вратата - 2:1.

До края ПСЖ опита да изравни, но без успех.

В сряда са мачовете "Аталанта" - "Валенсия" и "Тотнъм" - "Лайпциг".