Областният лидер на ВМРО в Пловдив и общински съветник в града Стефан Послийски е бил арестуван днес при втора акция в басейновата дирекция. 

При първата - в понеделник, бе задържана зрелищно шефката на дирекцията Цветелина Кънева. Тя бе пусната снощи под гаранция от 5000 лева, а днес... арестувана отново.

Новината за Послийски бе потвърдена неофициално от представители на партията.

Иначе от прокуратурата обявиха за самата акция, но без подробности. Бе заявено само, че „Специализираната прокуратура, съвместно с КПКОНПИ и със съдействието на служители от ОДМВР-Пловдив и СДВР, извършват действия по разследване на корупционни практики в Басейнова дирекция-Пловдив“. 

Следствените действия са по досъдебно производство, образувано от Специализираната прокуратура. Извършват се претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията.

Според пловдивския вестник „Мацица“ Послийски е арестуван за участие в огранизирана престъпна група. В случая е заподозрян за узаконяване на водоизточници за ферми за патици в областта. „Марица“ се позовава на свои източници, според които става въпрос за близо 300 ферми.

Послийски е член на ВМРО и втори мандат общински съветник.