"Реал" (Мадрид) е поставен под 15-дневна карантина заради установен случай на коронавирус в баскетболния клуб, съобщават испанските медии. "Белите" потвърдиха. Рискът идва от това, че футболистите и баскетболистите делят една и съща база.

Така реваншът "Манчестър Сити" - "Реал" в Шампионската лига идната седмица е под въпрос. Днес испанската Ла Лига потвърди, че спира първенството в следващите най-малко две седмици. Преустановяват се и срещите в баскетболната Евролига.

На всички спортисти и служители в базата, на "Сантяго Бернабеу" и на техните близки и приятели се правят тестове. Няма да ходят на работа.

Първоначално футболната Ла Лига разпореди мачовете да се играят без публика. Забраната важи до уикенда на 21-22 март включително.

Краят на сезона във всички първенства на Европа, както и в евротурнирите вече е под съмнение, тъй като мерките навсякъде са аналогични.

Междувременно италианският в. "Ил Месаджеро" информира, че лично босът на УЕФА Александър Чеферин е помолил тимовете от Ботуша да се откажат от участието си в Шампионската лига и Лига Европа. Те са отхвърлили апела му.

Вчера УЕФА отложи предвидените за днес двубои от Лига Европа "Интер" - "Хетафе" и "Севиля" - "Рома". 

"Хетафе" отказа да пътува за Милано, а испанските власти отказаха да допуснат самолета на "Рома" на територията си. Не помогнаха дори преговори на правителствено ниво. Снощи "Ювентус" обяви, че играчът на тима Даниеле Ругани е дал положителна проба за коронавирус.

Така и реваншът "Ювентус" - "Олимпик" (Лион) е по-вероятно да бъде отложен.

Във вторник, 17 март, УЕФА ще заседава заедно с представители на всичките си членове (федерациите, на които са изпратени покани), Европейската асоциация на клубовете и футболния синдикат ФИФпро. Тогава ще бъде взето решение за съдбата на евротурнирите и Евро 2020 (12 юни - 12 юли).