След продължителен престой в реанимация днес е починал 74-годишният мъж, хоспитализиран в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", съобщи Министерство на здравеопазването.

Пациентът беше приет в лечебното заведение в тежко здравословно състояние на 8 март. Той е страдал от тежки хронични белодробни проблеми. След провеждане на лабораторни изследвания за новия коронавирус резултатите бяха положителни.

Той е вторият починал от инфекцията - след неговата 66-годишна съпруга, която първа постъпи в болница. Тя издъхна на 11 март, след като беше първият случай на CОVID-19 в София.

В България установените случаи на заболяването остават 31, вчера бяха регистрирани 8 нови. В Плевен вече са три.

От установените вчера болни пациенти 3 са хоспитализирани в болници, останалите са с леки или много леки симптоми и са в домашни условия под карантина.

От общия брой на пациентите, заразени с коронавирус, 10 болни нямат никакви симптоми. Останалите са с леки, включително първите пациенти Габрово и Плевен.

България от вчера е в извънредно положение - до 13 април. Затворени са големите търговски и увеселителни комплекси, нощните заведения, училищата, има ограничения за пътуване в чужбина.