Пеле даде интересно интервю за YouTube канала Pilhado, в което говори по вечната тема кой е по-по-най- във футбола.

Запитан за спора кой е по-голям между Лео Меси и Кристиано Роналдо - продължаващ вече над 10 г., Краля на футбола отговаря следното:

"В съвременния футбол №1 е Кристиано Роналдо. Мисля, че той е най-добрият, тъй като е най-постоянен. Разбира се, че няма как да загърбим Меси. Но той не е нападател."

Следва въпрос как легендарният №10 би сравнил Роналдо и Меси с големите от миналото. И кой е най-добрият в историята?

"Трудно е да се отговори на този въпрос. Не бива да забравяме Зико, Роналдиньо, Роналдо (бразилския, бел. ред.). Франц Бекенбауер и Йохан Кройф от Европа... И може да е нескромно, но мисля, че Пеле е по-добър от всички тях. Нямам вина за това", завършва човекът, реализирал над 1000 гола в кариерата си.

Не е изненада, че Пеле изобщо не споменава Диего Марадона. Отношенията между двамата рядко са били добри. Те изпушиха лулата на мира пред Световното в Русия, но в годините преди това по-често са се пренебрегвали един друг.

А изявлението на Краля показва, че той не е изгубил самочувствието си. Наскоро опроверга сина си, публично заявил, че славният му баща е депресиран, защото се движи трудно и не може да излиза от къщи.