Изпитвате проблеми с Wi-Fi? Не сте сами. 

Във Великобритания десетки милиони хора бяха поставени под домашна карантина, което натовари мрежите.

 

Затова британският медиен регулатор "Офком" препоръча на жителите на острова да избягват да използват микровълнови печки докато провеждат видео разговори, гледат клипчета с HD качество или вършат важна работа онлайн, защото печките може да забавят сигналите за Wi-Fi, предаде Ройтерс.

Този и други съвети бяха включени в официално съобщение на регулатора, за да може мрежите да се справят с увеличения поток от потребители заради домашната карантина във Великобритания.

"Офком" предупреждава, че безжичните телефони, телевизорите, халогенните лампи, стерео тонколоните, бебефоните и стерео и компютърните тонколони също могат да въздействат върху сигнала, ако са твърде близко до рутери.

"Препоръчваме на хората да четат съветите ни, за да могат да се възползват напълно от широколентовия достъп, домашните телефони и смартфоните и да ги споделят с приятели, семейства и колеги, за да им помогнат да останат свързани", сподели шефката на "Офком" Мелани Доус.

В много домове британците преоткриват стационарните телефони, съобщава организацията.

"Върджин Медия" - най-големият кабелен оператор на острова съобщи, че клиентите прекарват два пъти повече време на стационарните си телефони в сравнение с миналата седмица, като минутите прекарани в телефонни разговори са скочили с 94 процента.