"Тотнъм" може да продаде голямата си звезда Хари Кейн още това лято, но няма да е на съперник от Висшата лига, информира "Скай спорт", позовавайки се на свои източници.

А спряганата трансферна цена на голмайстора е грандиозна, още повече за сегашната ситуация - 200 милиона паунда. Ако сумата се обърне в евро, по настоящия курс ще излязат 228 милиона, което би било рекорд. "Пари Сен Жермен" плати на "Барселона" 222 млн. за Неймар.

Друг е въпросът, че едва ли скоро ще се вадят такива пари за футболисти.

В предишните дни на Острова се заговори, че заради финансовите проблеми на "Тотнъм" Хари Кейн може да се окаже за продан. Слуховете се подсилиха след интервю на Кейн за "Скай спортс", в което пред бившия английски национал Джейми Реднап таранът заяви, че може да напусне, ако "шпорите" продължават да не печелят трофеи.

Кейн подчерта, че е амбициозен и иска да се нареди до най-добрите в света, но за целта трябва да вдига купи.

"Манчестър Юнайтед" винаги е проявявал интерес към Кейн - "червените дяволи" в миналото често "пазаруваха" от "Тотнъм". Според "Скай спортс" обаче президентът на клуба Даниел Леви няма да подсили пряк опонент.

Така на сцената може да излезе "Реал" (Мадрид), който преди време отправяше оферти за Хари Кейн. Поне на този етап грандът не показва да е финансово разклатен така, както клубове като "Барселона" и "Ювентус", които също през годините са поглеждали към лидера на английската атака.

"Тотнъм" откри през миналата година новия си стадион, чиято стойност надхвърля 1 милиард паунда. Клубът бе един от първите от Висшата лига, поискали държавна помощ за поне 200 служители, който пуска в отпуск заради извънредните мерки и спирането на футболния сезон.

Хари Кейн се възстановява от операция. Той разчиташе да е готов за Евро 2020, което е пренасрочено за следващата година.

А по отношение на трансферите - ФИФА тепърва трябва да реши кога ще бъде отворен прозорецът това лято. Засега всичко е в сферата на хипотезите.