Хюн Мин Сон, нападателят на "Тотнъм" и на националния отбор на Южна Корея, завърши с отличие задължителната военна служба в родината си. Той премина 3-седмично обучение във военноморските сили на о-в Джеджу.

Голмайсторът на “шпорите” се е представил на много високо ниво и един от петимата най-добри курсанти (от 157), получили наградата "Пулсун", обяви говорител от армията на Южна Корея, която публикува  официална информация и снимки на звездата от дипломирането, от стрелби, с автомат М-16 и т. н.

Всички мъже в добро здравословно състояние в азиатската страна са длъжни да изкарат 2-годишна военна служба.

Подобен период извън футбола грозеше и Сон, но през 2018 г. той и съотборниците му от националния отбор получиха право на значително съкратен период заради спечелената титла на Азиатските игри. Все пак играчът трябва да покрие още 544 часа в следващите 34 месеца.

Нападателят реши да използва принудителната пауза във Висшата лига заради пандемията от COVID-19, за да изкара военното си обучение.

“Сон се представи изключително добре във всички сфери на обучението, включително военната етика и обучението по сигурността”, заяви говорител на военноморските сили на Южна Корея, добавяйки, че футболистът има само най-високи оценки.

Хюн Мин Сон е отличник в стрелбата, боравенето с различно оръжие, умения в битка, психологически тестове и т.н. 

Сега Сон ще се завърне в Лондон, където евентуално ще започне тренировки с "Тотнъм" след около седмица. Стига това да стане възможно с разрешение на британското правителство.

Футболистът ще пропусне поне седмица, тъй като ще бъде поставен под карантина.

Тя ще е втората за него от началото на пандемията. Сон първо претърпя операция за счупена ръка през февруари. В края на март той се прибра в Сеул и две седмици беше изолиран. Сега го чака същото в столицата на Обединеното кралство.

Висшата лига планира рестарт в началото на юни, но всичко все още е много условно.