Четирима футболисти са напуснали ЦСКА-София в периода на извънредното положение, съобщава клубът на официалния си сайт. Това са Раул Албентоса, Денис Давидов, Вив Соломон-Отабор и Върнон Анита.

За испанеца Албентоса беше оповестено миналия месец, а за останалите досега не е имало информация от "Българска армия", макар че и за тях публично беше ясно, че са си тръгнали. Давидов се оплака в социалните мрежи, че не може да си замине за Русия.

Върнон Анита - юноша на "Аякс" и бивш играч на "Нюкасъл", дойде в ЦСКА-София през зимата и записа само минути за тима. Соломон-Отабор пък отдавна е излишен.

В петък отборите от Първа лига започват тренировки и по този повод футболистите на ЦСКА-София са преминали PCR тестове за коронавируса. В следващите дни това ще стане също със служителите и администрцията.

Тиаго Родригес ще премине 14-дневна карантина, къй като вчера се е прибрал от Португалия, където е лекувал контузия. Клубът уточнява, че той единствен от отбора не е бил в България по време на принудителната пауза.

Първенството ще бъде подновено на 5-и или 12 юни, ако ситуацията в страната не претърпи обрат.