Предстоящото напускане на Себастиан Фетел от "Ферари" след края на този сезон доведе до размествания, засега засягащи три отбора във Формула 1.

"Скудерията" бързо му намери заместник в лицето на пилота на "Макларън" Карлос Сайнц, който ще партнира на Шарл Льоклер. Мястото на младия испанец ще бъде заето от Даниел Рикардо, напускащ "Рено". Във френския тим пък най-вероятно ще се завърне Фернандо Алонсо - той е извън Ф1 от миналата година.

Рикардо става съотборник на Ландо Норис. Всички промени бяха официално потвърдени от тимовете.

"Ферари" гледа на сина на легендарния Карлос Сайнц като на идеален партньор на Льоклер, с когото се обвърза до 2024 г. Договорът на 25-годишния Сайнц-младши е само за 24 месеца, се казва в официално съобщение от Маранело.

Испанецът досега караше за "Торо Росо", "Рено" и "Макларън", но ще получи шанс да покаже качествата си в един от най-силните отбори. Той отдавна е бил наблюдаван от "Ферари", ПРЕЗ миналия сезон се представи доста добре в някои състезания.

На този етап остава неясна съдбата на Фетел, който е четирикратен световен шампион и сред действащите пилоти е най-титулуваният в надпреварата след Люис Хамилтън. Според анализатори едва ли ще се озове в "Рено" (така би станал пълен кръг), където за 2021 г. най-вероятно ще заложат на дуета Естебан Осон - Фернандо Алонсо.