Трима души са задържани при акция в столичния жк "Левски" в рамките на спецоперация срещу група, заподозряна, че се занимава с убийства, съобщи бТВ, цитирайки БТА. Те са открити на адрес на ул. "Летоструй".

Предполага се, че групата се занимавала с организацията на покушения. Едно от тях е в София на бизнесдамата Станка Марангозова, станало през октомври миналата година.

Марангозова беше убита от моторист пред блока, в който живееше със съпруга си Динко. Докато паркирала, похитителят стрелял през отворения прозорец. Трупът беше намерен от съпруга й. Сутринта главният прокурор Гешев потвърди, че на мястото бе оставена бяла роза.

Марангозова беше заподозряна за измами. Още веднага след разстрела на 16 октомври в жк "Младост" по медиите излезе, че 46-годишната жена е била изнудвана от измамени от нея лица.

Според медии днешната операция е на сектор "Убийства" - СДВР и прокуратурата. Засега официална информация няма. На един от претърсените адреси са били открити боеприпаси, но оръжието на убийството не е намерено,  съобщи БНР.