"Локовотив" (Пловдив) победи "Етър" (Велико Търново) с 2:0 в първия официален мач на българския футбол в пандемията от коронавируса. С това се слага край на продължилата близо три месеца пауза.

Успехът на Локо не дойде лесно срещу отбор, който е в тежка финансова ситуация и води битка за оцеляване в групата. Двубоят се игра пред публика - феновете могат да бъдат на трибуните до 30 процента от капацитета на стадионите.

В дебюта си за "смърфовете" Доминик Малонга откри с глава 76-ата минута, а в 83-тата Антон Огнянов си вкара автогол. Малко преди първото попадение Тонислав Йорданов от търновци удари греда с техничен изстрел от малък ъгъл.

Пролича липсата на добра подготовка и в двата състава. "Локомотив" направи няколко прилични атаки през първото полувреме, като най-добрата възможност се откри пред Анте Аралица, по чудо не уцелил вратата от упор.

След почивката Локо натисна по-осезаемо и заигра по-разнообразно. Опасностите пред вратаря Анатоли Господинов станаха повече. Най-често на добри позиции за гол бяха Аралица и Бирсент Карагерен. 

Малко след влизането си в игра Малонга откри, оставен непокрит в наказателното поле. Попадението пречупи "Етър", който не успя да отвърне. При автогола на Огнянов асистенцията беше на Аралица.

Така започна 25-ият кръг, мачове от който ще се играят до понеделник - пред публика.