"Берое" си гарантира шестото място за втората фаза на шампионата в efbet Лига с победа с 3:0 над "Черно море" като домакин. Това бе пряк сблъсък за позицията преди разделяне на отборите.

Благодарение на успеха "Берое" събра 40 точки - с три повече от "моряците", като има предимство в преките двубои, така не може да бъде изместен в последния кръг от първия етап.

"Черно море" започна по-добре на стадиона в Стара Загора. Мартин Минчев направи пропуск от добра позиция пред вратата. С течение на първото полувреме беройци заиграха по-силно. В 29-ата минута Мартин Камбуров заработи дузпа след извеждащ пас и сам я реализира за гол №231 в елита. 

Остават му само 22 гола до абсолютния рекорд на Петър Жеков, а следващия сезон ветеранът ще защитава екипа на ЦСКА 1948.

В 35-ата положението на гостите се утежни - Стефан Станчев фаулира откъсващия се играч на "зелено-белите" Алиун Фал и получи втори жълт и червен картон.

В края на полувремето Фал удвои резултата.

След почивката мачът се доиграваше. Четири минути преди края Зоран Йосипович вкара за 3:0.

Така топ 6 е в следния състав за съкратения вариант за край на сезона - "Лудогорец" (58 т. и мач по-малко), "Локомотив", ЦСКА-София (по 49 т.), "Левски" (46 т.), "Славия" (42 т. и мач по-малко) и "Берое" (40 т.).

25-ият кръг - първият след паузата, приключва в понеделник с мача "Царско село" - "Славия".

Идната седмица са първите полуфинали за Купата на България и последният рунд преди т.нар. "плейофна" фаза.